Rackspace in een datacenter

Rackspace is een ruimte in een datacenter bedoeld om servers te plaatsen. Deze ruimte is een rek waarin servers ‘opgehangen’ kunnen worden. De rackspace biedt voldoende stroom en natuurlijk een zeer snelle internetverbinding om de servers te verbinden met het internet.

Rackspace wordt verhuurd door een hosting provider. Hij zorgt voor alle voorzieningen die nodig zijn om de servers veilig en stabiel te laten draaien. Dit betekent bijvoorbeeld dat er voldoende koeling aanwezig moet zijn om te zorgen dat de servers niet oververhit raken.

Rackspace huren: waar op letten?

Wanneer u rackspace wilt huren, let u er het best op dat er voldoende ruimte is voor uw server, maar ook voor de bekabeling om de server aan te sluiten. De ene rackspace is de andere niet en als u uw server wilt aansluiten of onderhouden, is het wel zo fijn als er voldoende ruimte aanwezig is om in te werken.

Tevens doet u er goed aan te letten op de beveiliging van het datacenter waar u de rackspace huurt. Hoe is de toegang geregeld en hoe wordt er bijgehouden wie zich op de datavloer begeeft? Vooral als u gevoelige (bedrijfs)informatie op uw server(s) opslaat, kan het ook een vereiste zijn dat uw rackspace nog eens apart afgesloten kan worden, zodat uw informatie optimaal beveiligd is.