Waarom hosting in Amsterdam?

  • by

Hosting in Amsterdam lijkt soms wel een hype te zijn. Toch zijn er diverse redenen aan te wijzen waarom hosting in Amsterdam voordelen heeft. Vooral bedrijven die zich richten op Nederland en de rest van West-Europa hebben baat bij hosting in Amsterdam.

Amsterdam is een belangrijk internetknooppunt. Sterker nog, Amsterdam is het op één na belangrijkste internetknooppunt ter wereld. Hosting die in Amsterdam is ondergebracht, zit dus dicht bij zeer snelle verbindingen met de rest van het internet. En met internetverkeer is het net als met verkeer over de normale weg: hoe korter de afstand en hoe dichter je bij hoofdwegen zit, hoe sneller je op de plaats van bestemming bent. Vooral voor bedrijven die zich richten op consumenten in West-Europa biedt hosting in Amsterdam dus voordelen.

Hosting in Amsterdam heeft ook als voordeel dat beheer gemakkelijk is uit te voeren. Vooral in geval van colocation waarbij een bedrijf zijn eigen server(s) in het datacentrum plaatst. Hoewel er steeds meer op afstand beheerd kan worden, blijven er altijd fysieke handelingen nodig bij serverbeheer.

Als derde en laatste reden voor hosting in Amsterdam zou gegeven kunnen worden dat datacenters in Amsterdam kwalitatief zeer goed zijn. Maar dit geldt uiteraard niet alleen voor de Amsterdamse datacenters.