Wat onderscheid zakelijke hosting van ‘gewone’ hosting?

  • by

Hosting is het huren van een (deel van een) server die verbonden is met het internet. Op die server wordt (een deel van) de harde schijf ter beschikking gesteld voor het plaatsen van bestanden. Deze bestanden zijn dan toegankelijk via het internet. De meest voorkomende vorm van hosting is website hosting. Naast ‘gewone’ hosting bestaat ook het begrip zakelijke hosting.

Zakelijke hosting richt zich op de hosting van applicaties voor zakelijk gebruik. Het is van groot belang dat deze hosting altijd beschikbaar is. Een moment offline zijn, kan veel geld kosten. Denk bijvoorbeeld aan een webwinkel. Zakelijke hosting onderscheidt zich in de eerste plaats dus door een verhoogde beschikbaarheid.

Tevens zijn flexibiliteit en beheersbaarheid belangrijk bij de samenstelling van zakelijke hosting. Flexibiliteit omdat de hosting ook moet blijven werken op het momenten dat het drukker is. Sterker nog: juist dan moet de hosting goed presteren. Maar ook beheersbaarheid is belangrijk bij zakelijke hosting. Voorkom een wildgroei aan systemen en zorg dat de hosting niet dichtslibt met allerlei verouderde en/of overbodige processen.